Dataskyddspolicy

 

DATASKYDDSPOLICY
KLINGHEIM AB

Klingheim AB värnar om din personliga Integritet. Vi vill informera dig om vilken typ, omfattning och i vilket syfte vi samlar in personuppgifter när du är i kontakt med Klingheim. Den beskriver också dina rättigheter gentemot oss och hur du kan göra dina rättigheter gällande. Du skall vara säker på att Klingheim vidtar alla rimliga åtgärder för att skydda de personuppgifter som du lämnar till oss.

Ansvarig för behandlingen av dina personuppgifter är B. Klingheim AB, nedan kallat ”bolaget”, Tegelbruksvägen 15, 291 36 Kristianstad. För frågor om integritetspolicyn kan du alltid kontakta oss via e-post till: info@klingheim.se

Genom att använda Klingheims tjänster, accepterar du vår Dataskyddspolicy och vår behandling av dina personuppgifter. Du godkänner också att Klingheim använder elektroniska kommunikationskanaler för att skicka information till dig. Det är viktigt att du läser och förstår vår dataskyddspolicy innan du använder våra tjänster.

För att kunna erbjuda dig våra tjänster samt leverera varor, behöver vi behandla dina personuppgifter enligt nedan. Vi gör det med största möjliga hänsyn till din integritet.

 

Syftet med insamling av personuppgifter

Huvudsakligen behandlar Klingheim dina personuppgifter i syfte att:

  • Fullgöra våra förpliktelser gentemot dig som kund, såsom genomförande av köp, fakturering och tillhandahållande av support och garantiärenden
  • Möjliggöra allmän kundvård och kundservice till våra direkta och indirekta kunder samt övriga affärskontakter via bland annat vår kundtjänst eller våra säljare
  • Lämna information och rikta marknadsföring, per post, e-post, SMS/MMS samt telefon avseende Klingheims produkter och tjänster
  • Ge dig relevant information och anpassade erbjudanden i nyhetsbrev samt på webben
  • Förbättra vårt kunderbjudande, till exempel utveckling av tjänster, produkter och funktioner
  • Följa tillämplig lagstiftning, till exempel bokföringslagar

När du kontaktar oss genom e-post eller genom vårt kontaktformulär sparar vi de personuppgifter som du ger oss (e-postadress, namn och telefonnummer om du angivit detta). Personuppgifterna sparas för att vi ska kunna besvara dina frågor. När vi inte längre behöver personuppgifter kommer vi att ta bort eller begränsa hanteringen av personuppgifterna för det fall att vi måste behålla uppgifterna på grund av krav uppställda i lag.

 

VILKEN INFORMATION SAMLAR VI IN NÄR DU BESÖKER VÅR WEBBSIDA

Vid besök av vår hemsida utan att registrera dig eller på annat sätt sända information till oss inhämtar vi enbart personuppgifter som din webbläsare överför till oss.

Nedan uppgifter samlar vi in för att kunna visa vår hemsida och garantera säkerheten.

  • IP adress
  • Datum och tid för förfrågan
  • Tidsskillnad från GMT
  • Innehåll i förfrågan (särskild sida)
  • Tillgångsstatus/http-statuskod
  • Mängden data som överförs vid varje tillfälle
  • Hemsidan från vilken förfrågan kommer ifrån
  • Webbläsare
  • Operativsystem och gränssnitt
  • Språk och version av webbläsarprogram
Cookies och loggfiler

Vi använder cookies på webbsidan och tillhörande domäner och applikationer. Genom att använda vår webbplats, med webbläsare inställd på att acceptera cookies, samtycker du till att cookies används. En cookie är en liten datafil med text som sparas i din webbläsare och möjliggör för oss eller tredje part att identifiera dig. Cookies förbättrar endast din användarupplevelse och kan inte överföra virus eller köra program.

Cookies används förutom för din bästa upplevelse av vår webbplats, för följande syften:

  1. tillåta vissa funktioner;
  2. tillhandahålla statistik;
  3. spara dina val, ex cookies används för att identifiera dig när du besöker vår webbsida på nytt. Detta så du ex. skall slippa logga in på ditt användarkonto vid varje besök.
  4. möjliggöra annonsering och intressebaserad marknadsföring.

Du kan när du vill ta bort cookies genom att gå in på säkerhetsinställningarna i din webbläsare.

Du kan återkalla dit samtycke genom att ta bort cookies som är lagrade på din enhet i dina webbläsarinställningar.

Du kan även förhindra att cookies lagras på din enhet genom att ändra dina webbläsarinställningar till att inaktivera cookies. Lägg märke till att om du raderar eller blockerar cookies kan detta göra att du inte kan använda alla funktionerna på vår webbplats, som t.ex. att spara dina val, och det kan även göra att vissa sidor inte visas korrekt.

Om du lämnar en kommentar på vår webbplats kan du välja att spara ditt namn, din e-postadress och webbplatsadress i cookie-filer. Detta är för din bekvämlighet för att du inte ska behöva fylla i dessa uppgifter igen nästa gång du skriver en kommentar. Dessa cookie-filer gäller i ett år.

Tredjepart cookies

Vi använder Google Analytics för att analysera hur webbplatsen används. Google Analytics genererar statistik och annan information genom att spara cookies på användarens dator. Google själva sparar också och använder denna information. Googles sekretesspolicy finns på: http://www.google.com/privacypolicy.html.]

Kommentarer

När du lämnar kommentarer på webbplatsen samlar vi in de uppgifter som visas i kommentarsformuläret samt besökarens ip-adress och user agent-sträng som hjälp för detektering av skräpmeddelanden.

En anonymiserad sträng som skapats utifrån din e-postadress (även kallat hash-värde) kan komma att sändas till tjänsten Gravatar för att avgöra om du finns registrerad där. Integritetspolicyn för tjänsten Gravatar finns på https://automattic.com/privacy/. När din kommentar har godkänts kommer din profilbild att visas publikt tillsammans med din kommentar.

Media

Om du laddar upp bilder till webbplatsen bör du undvika att ladda upp bilder där EXIF-data inkluderar data från GPS-lokalisering. Besökare till webbplatsen kan ladda ned och ta fram alla positioneringsuppgifter från bilder på webbplatsen.

Inbäddad innehåll från andra webbplatser

Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

Personuppgifter för marknadsföringsändamål

Ett godkännande av vår dataskyddspolicy innebär också ett samtycke till att vi använder de personuppgifter du lämnat för marknadsföring och marknadsundersökningar. Syftet är att skapa en bättre upplevelse eftersom vi ständigt jobbar med att förbättra och optimera kvaliteten på våra produkter och tjänster (till exempel, genom att visa innehåll som kan vara av intresse för dig och leverera mer relevant information till dig). I det fall du inte längre önskar motta marknadsföring vänligen kontakta oss och ange att du inte önskar bli kontaktad i marknadsföringssyfte.

Webbshop

Vid en beställning i vår webbshop är det nödvändigt att du lämnar de personuppgifter som vi kräver av dig för att vi ska kunna hantera din beställning enligt avtalet. Obligatoriska fält för att ingå avtal med oss är särskilt utmärkta, information som inte är särskilt utmärkt är frivillig att lämna. Vi hanterar de personuppgifter som du lämnar till oss för att kunna hantera din beställning och för detta syfte kan vi skicka dina betalningsuppgifter till vår bank. Den lagliga grunden för detta är artikel 6 (1) punkten b GDPR.

Om du önskar kan du skapa ett kundkonto. Där sparas de uppgifter som du lämnat till oss för att du ska slippa fylla i dem igen vid efterföljande köp. När du skapar ett konto under ”mitt konto” är de personuppgifter du sparar möjliga att återkalla. Du kan ta bort alla personuppgifter, inkluderat ditt användarkonto, genom att kontakta kundservice.

Vi kan också behandla personuppgifter som du har lämnat till oss för att informera dig om intressanta produkter i vårt utbud eller för att skicka e-post med teknisk information till dig.

På grund av civil- och skatterättslig lagstiftning måste vi spara din adress, betalningsuppgifter och beställningsuppgifter under tio års tid. Vi begränsar dock hanteringen av dina personuppgifter efter tre års tid på så sätt att dina personuppgifter endast används för att efterfölja vissa i lag uppställda krav.

För att förhindra otillåten tillgång till dina personuppgifter av tredje part, särskilt avseende ekonomiska uppgifter, krypterar vi beställningsprocessen med TLS teknologi.

Nyhetsbrev och e-post

Om du prenumererar på vårt nyhetsbrev eller om du är medlem på vår hemsida (du kan logga in) eller om du har köpt något på vår hemsida, finns det en stor chans att du kommer att få e-post från oss. I nyhetsbrev informerar vi dig om våra aktuella erbjudanden om våra produkter och tjänster.

Vi skickar endast e-post till dig som du har valt att ta emot, eller som avser de tjänster som vi tillhandahåller till dig.

För att skicka e-post till dig använder vi namnet och e-postadressen du ger oss. För att förhindra missbruk av systemet och personuppgifter loggar vår webbplats även den IP-adress du använde när du anmälde dig till tjänsten. Den lagliga grunden för behandlingen är artikel 6 (1) punkten a GDPR.

Denna webbplats kan skicka e-post via MailPoets utskickstjänst. Denna tjänst gör det möjligt för oss att spåra öppningar och klick i våra e-postmeddelanden. Vi använder denna information för att förbättra innehållet i våra nyhetsbrev.

Ingen identifierbar information spåras annars utanför denna webbplats förutom e-postadressen.

Du kan återkalla ditt samtycke till att få nyhetsbrev och även säga upp din prenumeration på nyhetsbrevet när som helst.

Analys

Denna webbsida använder Google Analytics, en webbanalystjänst som tillhandahålls av Google, Inc (”Google”). Google Analytics använder cookies, och tillåter en analys av ditt användande av hemsidan. Informationen om din användning av hemsidan genom cookien överförs generellt sätt till Googles servar i USA och lagras där. Om IP-anonymisering är aktiverat för hemsidan kommer din IP-adress först att bli förkortad av Google inom EU/EES-området innan den överförs till USA, vilket innebär att det inte gå att koppla IP-adressen till dig. Endast i exceptionella fall kommer den fullständiga IP-adressen överföras till Googles servrar i USA och förkortas där. På Bolagets vägnar kommer Google att använda denna information för att utvärdera din användning av hemsidan, framställa rapporter över dina aktiviteter på hemsidan samt tillhandahålla ytterligare tjänster i samband med användningen av hemsidan för Bolagets räkning.

IP-adress som överförs från din webbläsare inom Google Analytics är inte sammankopplad med andra uppgifter från Google.

Du kan förhindra lagring av cookies genom att göra ändringar i din webbläsare.Detta gör du genom att ladda ned och installera ett plug-in (insticksprogram) för din webbläsare som du kan hämta på följande länk: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en. Gör du det finns det dock risk att du inte kan använda alla funktioner på denna hemsida.

Vi använder Google Analytics för att analysera din användning av vår hemsida och för att kunna förbättra hemsidan. Vi använder den statistik som erhålls från hemsidan för att förbättra våra produkter och göra dem mer intressant för dig som användare. För de exceptionella fall  där personuppgifter överförs till USA vill vi upplysa om att Google är med och följer reglerna i EU-US Privacy Shield. https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework. Den lagliga grunden för behandlingen av Google Analytics är artikel 6 (1) punkten f GDPR.

Information om tredje part: Google Dublin, Google Ireland LTD, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland, Fax: +353 (1) 436 1001. Villkor för användning: http://www.google.com/analytics/terms/se.html; översikt av dataskydd: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=sv, dataskyddspolicy: https://policies.google.com/privacy?hl=sv.

 

Vilka vi delar dina data med

Överföring av personuppgifter som du lämnar till oss genom att fylla i kontaktformulär, e-post, visitkort eller via muntlig kontakt med oss kommer endast att överföras till tredje part, i den utsträckning som krävs för att uppfylla avtalet. De personuppgifter som du registrerat hos Klingheim säljs aldrig till tredje part i kommersiellt syfte. För att vi ska kunna fullfölja leverans av produkter och tjänster, skicka nyhetsbrev m.m. kommer vissa personuppgifter eventuellt att behandlas av externa parter som då har personuppgiftsbiträdesavtal med Klingheim (se stycke ’Tredjepartsleverantörer’).

 

Tredjepartsleverantörer

När vi använder oss av tredjepartsleverantörer som tex men inte uteslutande IT-konsulter för att kunna fullfölja leverans av våra produkter och tjänster. Vi kan komma att överföra till, eller dela din information med, utvalda tredje parter, enligt följande. Vi vidtar alla rimliga legala, tekniska och organisatoriska åtgärder för att säkerställa att din data hanteras säkert och med en adekvat skyddsnivå vid överföring till eller delning med sådana utvalda tredje parter.

Leverantörer och underleverantörer såsom bolag inom

Logistik- och transportföretag vilka levererar dina varor. Leverantör av CRM, SMS-tjänsteleverantör, chatleverantör.

Myndigheter.

Vi kan komma att lämna nödvändig information till myndigheter såsom polisen, skatteverket eller andra myndigheter om vi är skyldiga att göra det enligt lag eller om du har godkänt att vi gör det.

Avyttring.
Vi kan komma att dela din information till tredje parter:
  • För det fall att Bolaget säljer eller köper verksamhet eller tillgångar.
  • Om Bolaget eller en väsentlig del av Bolagets tillgångar förvärvas av en tredje part, kan personuppgifter om Bolagets kunder komma att delas.

Vi kommer inte att sälja dina personuppgifter till tredje part om vi inte har ditt tillstånd.

 

Hur länge vi behåller era uppgifter

Vi sparar din data så länge du är kund och därefter i 36 månader för analys och kommunikation och så länge det krävs enligt lagstadgade lagringstider. När vi sparar din data för andra syften än för våra kontraktuella åtaganden, t.ex. för att uppfylla krav på bokföring och regulatoriska krav, sparar vi datan endast så länge som det är nödvändigt och/eller lagstadgat för respektive syfte.

Om du skriver en kommentar kommer kommentaren och dess metadata att sparas utan tidsgräns. Anledningen till detta är att vi behöver kunna hitta och godkänna uppföljningskommentarer automatiskt och inte lägga dem i kö för granskning.

För användare som registrerar sig på våran webbplats sparar vi även de personuppgifter de anger i sin användarprofil. Alla användare kan se, redigera eller radera sina personuppgifter när som helst (med undantaget att de inte kan ändra sitt användarnamn). Även webbplatsens administratörer kan se och redigera denna information.

Om du har ett konto och loggar in på denna webbplats kommer vi att skapa en tillfällig cookie-fil för att kontrollera om din webbläsare accepterar cookie-filer. Denna cookie-fil innehåller ingen personligt identifierbar information och försvinner när du stänger din webbläsare.

När du loggar in kommer vi dessutom att skapa flera cookie-filer för att spara information om din inloggning och dina val för utformning av skärmlayouten. Cookie-filer för inloggning gäller i två dagar och cookie-filer för layoutval gäller i ett år. Om du loggar ut från ditt konto kommer cookie-filerna för inloggning att tas bort.

Om du redigerar eller publicerar en artikel kommer en extra cookie-fil att sparas i din webbläsare. Denna cookie-fil innehåller inga personuppgifter utan anger endast inläggs-ID för den artikel du just redigerade. Den gäller under 1 dygn.

 

Vilka rättigheter du har över dina data

Du har rätt att få information om de personuppgifter som finns lagrat hos oss

  1. Rätt att bli informerad om hantering av dina personuppgifter, begära en kopia av de uppgifter du skulle vilja veta och verifiera den information vi har om dig.
  2. Rätt till radering, för de fall att datan inte längre är nödvändig för det syfte den blev insamlad för. Det kan finnas skyldigheter som hindrar oss från att radera data. Ex skyldigheter från bokförings- skattelagstiftning eller konsumenträttsliga lagstiftning.
  3. Rät till rättning av dina personuppgifter, korrigera felaktig eller icke-komplett information om dig själv
  4. Rätt till begränsning av behandling av dina personuppgifter
  5. Rätt till att vägra behandling av dina personuppgifter
  6. Rätt till dataportabilitet, att få ut och använda sina personuppgifter på annat håll till exempel i en annan social medietjänst

Du har också rätt att inge klagomål till Datainspektionen avseende vår hantering av dina personuppgifter.

 

ÅTERKALLELSE AV SAMTYCKE AV VÅR HANTERING AV PERSONUPPGIFTER

Om du har samtyckt till vår hantering av dina personuppgifter kan du när som helst återkalla ditt samtycke. Din återkallelse får då påverka för hur vi får behandla dina personuppgifter.

Om vi grundar vår hantering på ett annat berättigat intresse kan du återkalla ditt samtycke till vår hantering av dina personuppgifter. Så är fallet om hanteringen av dina personuppgifter inte är nödvändigt för genomförandet av vårt kontrakt med dig vilket alltid är angivet av oss i efterföljande beskrivningar av funktioner. När du använder dig av rätten att återkalla ditt samtycke kan vi komma att fråga dig om anledningen till varför du inte längre vill att vi ska behandla dina personuppgifter. För det fall att det är fråga om en riktig återkallelse kommer vi att se över situationen och antingen upphöra eller begränsa vår behandling av personuppgifter eller förklara våra skäl för att fortsatt behandla dina personuppgifter.

Du kan återkalla ditt samtycke till vår behandling av personuppgifter för annonsering och analys när helst du vill. Du kan informera oss om din återkallelse genom att kontakta oss genom att skicka ett meddelande enligt de kontaktuppgifter som angivits i det rättsliga meddelandet.

Klingheim förbehåller sig rätten att ändra i dataskyddspolicyn när som helst. Senaste datum för uppdatering är 2019-05-15.