Vår historia

En historia om Klingheim AB med rötter från en arbetarbod

 

 

Klingheim AB har i åratal präglats av en varm och familjär känsla där kunden alltid är i centrum. Vi har kunskap, kvalitet och god service i våra gener. Låt oss berätta historien om våra tidigare ägare som format oss till vilka vi är i dag.

 

VI BÖRJAR vår historia 2001 och händelseriket AB.

För att vara tydlig startar Bengt Klingheim Händelseriket som sedermera blir Klingheim AB. Detta sker under perioden som butiksägare av Klingheims Arbetarbod AB i Kristianstad. Under rådande tid var det populärt att företag tränade på kreativa samarbetsövningar, då det var viktigt att stärka samarbeten och organisationer. Goda arbetsförhållanden och nöjda kunder var målet.

Klingheim AB kommer att präglas av den tidens bakgrund. Därför är det viktigt att förstå var vi fått våra kunskaper, erfarenheter och vår syn på kvalitet och excellenta service.

1919
Öppnades Bertil Karlssons portarna till sin första Beklädnadsaffär i Kristianstad.

Det var en butik som var en renodlad herrekiperingsbutik och som ägdes av Bertil Karlsson. Hit vände sig herrar av alla de slag för att köpa herrkläder. Bertil hade en trogen kundkrets. I butiken fick man alltid bra service och kunde diskutera såväl kläder som väder och vind. Det fanns en varm och familjär stämning som lever kvar än i dag.

1969 
Köper Bertil Klingheim (Bengts pappa) butiken och det blir nu Klingheims arbetarbod AB.

Han fräschade upp butiken och utökade sortimentet med arbetskläder. Butiken var nu väletablerad och känd bland Kristianstadsborna.

1987 
Nu tar Bengt Klingheim över butiken, Bertils son.

Bengt behöll bassortimentet men utvecklade verksamheten med tiden mer mot en friluftsbutik med friluftskläder, fritidskläder, klätterutrustning och kajaker. Butiken förvärvades senare av Naturkompaniet.

Under denna tid började Bengt att intressera sig för snöskor… som nu blir startskottet för Klingheim AB

2003 

Introducerades TSL snöskor i ett nytt bolag Händelseriket AB!

Bengts dotter Petra bjöd ner Bengt till TSL på en snöskovandring. För Bengt blev det premiärtur den 20 mars 2003 i La Clusaz. En upplevelse som var fantastisk. Redan nästa år 2004 ställer TSL ställer upp med att låna ut snöskor, skicka marknadsföringsmaterial för att aktivt lansera produkten i Sverige.

2004

Händelseriket AB blir Klingheim AB.

Klingheim AB blir nu renodlad distributör och grossist. Samarbetet med TSL Outdoor tar fart, genom aktiviteter kring snöskor och marknadsföringen av varumärket TSL på den svenska marknaden. TSL Outdoor är världens största snöskotillverkare.

2007 

Klingheim AB Introducerar ARVA på Svenska marknaden

Nu förstärks verksamheten med lavinutrustning såsom spadar, lavinsändare, sonder m m.

2008 

Klingheim AB blir distributör av kända märken som Gipron och BCA.

Nu utökas verksamheten med stavar och mer lavinutrustning. Klingheim blir nu ett etablerat bolag inom lavinsäkerhet. Samarbete med fjällräddning och statliga organisationer börjar växa fram.

2009 

Klingheim AB blir distributör av ABS Lavinryggsäckar 

Företaget blir nu även en certifierad serviceenhet och sköter service på ABS i Sverige.
Under året får vi också distributionen av TSL Rescue och räddningsbårar.

2009 

Bengt säljer ”Klingheims Arbetarbod AB” till Naturkompaniet

Bengt börjar nu fokusera enbart på Klingheim AB med försäljning av friluftsprodukter till återförsäljare och yrkesverksamma. Bengt tar med generationer av kunskap om handel och kundrelationer in i bolaget, Klingheim AB.

2011 

Klingheim AB blir distributör av KONGITALY

Företaget förstärks inom området räddning och klättring för yrkesverksamma och professionella.
Även andra märken ansluter till företaget såsom Blå Band, True Utility, Trekmates och Acqwool.

2018

Henrik Selander, blir ny ägare till Klingheim AB.

Henrik har under en tid följt bolaget vilket medför att Bengt säljer bolaget och arbetar kvar under ett år för att lämna över kunskap och generationer av erfarenhet. En ny tid och generation tar över straffetpinnen och utvecklingen går vidare…

Henrik (Jag) har rötterna från Norrland med en bakgrund inom kvalitet och säkerhet. Jag har en lång erfarenhet av uteliv sommar som vinter. Skidåkning, trail löpning, fjällvandring, jakt och fiske är några saker som alltid legat mig varmt om hjärtat.

Jag drivs av passion, att det skall vara roligt, gärna med lite adrenalinpåslag men alltid seriöst och säkert. Jag hämtar inspiration från den svenska naturen såsom fjällen, skogen och kusten.

Men oavsett om vi hittar inspiration i vårt förflutna, vår nutid eller framtid har vi ett mål: att vi vill bidra till ett ökat intresse för äventyr, natur och säkerhet. Natur och dagliga äventyr är vårt hjärta och blod. Vi är ett med naturen.

2019

Klingheim AB blir distributör av Adventure Menu, premium mat

Håll utkik efter nyheter och överraskningar som kommer att dyka upp framöver!

Mvh Henrik Selander